Servicii de mediere

Servicii oferite de Rista Consulting:

  1. Medierea Conflictelor

Medierea se bazeaza pe cooperarea partilor si utilizarea de catre mediator, a unor metode si tehnici specifice, bazate pe comunicare si negociere. De obicei, sedintele de mediere au loc la sediul mediatorului, dar se pot desfasura si in alte locuri stabilite de comun acord cu partile. De asemenea, sedintele de mediere pot avea loc in sesiuni separate sau comune.

Medierea se bazeaza pe increderea pe care partile o acorda mediatorului, ca persoana apta sa faciliteze negocierile dintre ele si sa le sprijine pentru solutionarea conflictului, pentru obtinerea unei solutii reciproc convenabile, eficiente si durabile.

Pe tot parcursul sedintelor de mediere partie pot fi asistate de avocati sau terte persoane.

  1. Servicii pentru Prevenirea Conflictelor

Acest serviciu este oferit in special organizatiilor de orice tip, este o forma de protectie la care partea interesata poate face apel, atunci cand sunt nemultumirii care pot determina izbugnirea a unui conflict in cadrul organizatiei.

Dialogul mediatorului cu patile nemultumite, analiza dinamica a intereselor, nevoilor si dorintelor acestor categorii de persoane pot stinge orice tip de conflict, in mod special pentru principiul de baza al medierii CONFIDENTIALITATEA. Medierea poate duce informatii importante organizatiei si ofera acesteia cadrul non-conflictual necesar unei bune desfasurari a activitatii.

  1. Servicii de Negociere

Negocierea este o meserie veche si, desi toti oamenii "negociaza" aproape zilnic, doar un negociator profesionist stie cu adevarat sa negocieze.

Este un serviciu cu rol de facilitare a cominicarii, intre terte persoane care au interesul sa ajunga la o intelegere prin negociere.